4th martie 2021
Home » Incendiu la Biserica Adventistă din comuna Gura Șuții VIDEO

Incendiu la Biserica Adventistă din comuna Gura Șuții VIDEO

de reporterpenet

Biserica Adventistă din comuna Gura Șuții a fost cuprinsă de flăcări, sâmbătă. Pompierii de la Detașamentul Titu au fost alertați și au intervenit pentru stingerea incendiului.

La sosirea forţelor de intervenţie, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj de ambulanţă SMURD, incendiul se manifesta într-o cameră de la etajul clădirii, unde ardea un lambriu din lemn, amplasat în spatele unei sobe de teracotă, cu degajări mari de fum.
Salvatorii au lichidat rapid incendiul, acţionând apoi pentru  evacuarea fumului şi căutarea eventuale focare de incendiu.
„Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, iar intervenţia promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor lăcaşul de cult şi bunurile din acesta. A ars lambriul din lemn (pe o suprafaţă de cca.2mp) şi o cutie cu lemne de foc. Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului este amplasarea necorespunzătoare a unui mijloc de încălzire cu acumulare de căldură (sobă de teracotă) faţă de materiale combustibile (lambriu din lemn)”, au precizat pompierii de la ISU Dâmboviţa.

ATENŢIE la utilizarea instalaţiilor electrice! 
Pompierii ne atrag atenţia asupra mai multor aspecte.
„Pentru siguranţa locuinţei sau gospodăriei dumneavoastră:
• Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a sobelor şi a coşurilor de fum, numai cu personal autorizat;
• NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă. Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;
• NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;
• NU lăsaţi mijloacele de încălzire nesupravegheate;
• Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa.
Cetăţeni, nu uitaţi!
Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult