Consiliul Județean Dâmbovița a semnat, miercuri, primul contract de proiectare și execuție în cadrul celui mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița. Este vorba de „P𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐈𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 apă și apă uzată”.
Valoarea totală a proiectului este de peste 440 milioane euro şi presupune proiectarea şi execuţia de surse de apă, rezervoare, staţii de clorinare şi pompare, aducţiuni pentru localităţile Târgovişte, Aninoasa, Şotânga, Vulcana Băi, Dragomireşti, Tătărani, Văcăreşti şi Perşinari.
„Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul nostru este uriaş, peste 440.000.000 de euro, iar de acesta vor beneficia cetăţenii din 52 de localităţi dâmboviţene şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Reţeau de distribuţie apă potabilă (nouă) va avea o lungime de 300,5 km”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Primul contract din cadrul proiectului, în valoare de de aproape 7 mil. euro, prevede:
– reabilitarea staţiei de pompare apă potabilă, Dragomireşti Sud;
– reabilitarea conductelor de aducţiune, Dragomireşti şi Priseaca;
– reabilitarea rezervorului Priseaca;
– reabilitarea rezervoarelor şi staţiilor de clorinare, Lazuri-Văcăreşti-Vulcana Băi;
– reabilitarea a 15 hidrofoare în municipiul Târgovişte;
– execuţia de conducte de transport apă pentru Aninoasa, Şotânga şi reabilitarea staţiilor de pompare de la Viforâta şi Teiş, plus două pompe de incendiu în cele două comune;
– reabilitarea sursei de apă, a instalaţiei de clorinare şi de gospodărire apă în localitatea Gheboieni;
– staţii de pompare apă potabilă pentru Văcăreşti şi Perşinari;
– conductă de aducţiune apă potabilă în comuna Perşinari.
De asemenea, în sectorul epurării apelor uzate sunt viztae investiţii precum înfiinţare şi extindere reţea de canalizare – 448 km, conductă colector transfer/refulare sub presiune – 133 km, două noi staţii noi de epurare, şi extinderea a 7 staţii de epurare.