21st mai 2024
Home » Indieni depistați cu ședere ilegală în Dâmbovița

Indieni depistați cu ședere ilegală în Dâmbovița

de reporterpenet

Poliţiştii de imigrări din Dâmbovița au depistat doi bărbați din Republica India, cu ședere ilegală. Acestora le-au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare de 15 zile și au fost sancționați contravențional.

Amenda pe care au primit-o indienii a fost de 800 lei.

„Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, au efectuat un control pe linia combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul activităților întreprinse, au depistat doi bărbați din Republica India, de 26. respectiv 31 de ani, care nu mai îndeplineau condițiile şederii pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului Imigrări.

Din verificări a reieşit că indienii au intrat legal în România, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul țării noastre. Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile.

De asemenea, pe numele lor a fost instituită şi măsura nepermiterii intrării în țara noastră, pentru o perioadă de 6 luni. „Ccetățenii străini în cauză au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul nstrainilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în document.

Șederea pe termen lung în România

Potrivit MAI, dacă sunteţi cetăţean al unui stat nonUE/SEE, aveţi un drept de şedere valabil în România şi doriţi să obţineţi şedere pe termen lung pe teritoriul acestui stat, trebuie să îndepliniţi anumite condiţii.

Paşii de urmat sunt: solicitaţi acordarea dreptului de şedere pe termen lung la formaţiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări din judeţul în care locuiţi, iar dacă raspunsul este pozitiv, depuneţi documentele pentru obţinerea permisului de şedere pe termen lung.

Puteţi obţine acest drept atât ca membru de familie al unui cetăţean român, cât şi pentru alt scop al şederii în România (de exemplu: muncă, activităţi comerciale, reîntregirea familiei etc.)

Condiţii pentru acordarea şederii pe termen lung

Pentru a obţine dreptul de şedere pe termen lung trebuie să fi avut o şedere continuă pe teritoriul României în ultimii 5 ani. Şederea este considerată continuă atunci când perioada de absenţă de pe teritoriul României este mai mică de 6 luni consecutive şi nu depăşeşte în total 10 luni şi dacă împotriva dumneavoastră nu a fost dispusă nici o măsură de îndepartare de pe teritoriul naţional.

De asemenea, perioada pentru care v-aţi deplasat în străinătate în vederea desfăşurării unor activităţi de transport internaţional şi pentru care puteţi prezenta înscrisuri doveditoare în acest sens, nu se consideră absenţă de pe teritoriul României.

Perioada de şedere în scop de studii se calculează la jumătate pentru rezidenţa pe termen lung şi nu se ia în calcul şederea conferită de viza de scurtă şedere, viza diplomatică sau de serviciu şi nici cea obţinută pentru desfăşurarea de activităţi ca lucrător sezonier sau au pair.

Consultaţi lista completă a condiţiilor necesare pentru acordarea rezidenţei permanente şi excepţiile de la acestea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult