30th iunie 2022
Home » Înșelăciune cu fonduri prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri. Percheziții la șase persoane din Dâmbovița VIDEO

Înșelăciune cu fonduri prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri. Percheziții la șase persoane din Dâmbovița VIDEO

de reporterpenet

Șase persoane sun cercetate pentru producerea unui prejudiciu de aproape 1 milion de lei. Anchetatorii spun că au înșelat statul prin bținere ilegală de fonduri și înșelăciune în cadrul programului Start-up Nation pentru IMM-uri.

Poliţiştii din Dâmboviţa, sprijiniţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în Târgovişte, Titu şi în Dragodana, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi înşelăciune.
Timp de 2 ani, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, şase persoane, prin intermediul a cinci societăţi comerciale, ar fi solicitat fonduri garantate de stat prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri.
Finanţarea ar fi fost obţinută de la mai multe unităţi bancare, prin intermediul unor documente care ar fi fost falsificate.
Prejudiciul în cauză este de 994.000 de lei, potrivit IPJ Dâmboviţa.
   

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult