26th octombrie 2021
Home » Investiție. Minipoligon pentru copii, mobilier wifi și multă verdeață, în cel mai mare parc din Târgoviște

Investiție. Minipoligon pentru copii, mobilier wifi și multă verdeață, în cel mai mare parc din Târgoviște

de reporterpenet

Primăria Târgoviște anunță că au debutat lucrările la proiectul celui mai mare parc ce va fi construit în Municipiul Târgoviște. Acesta va fi construit în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, fosta Bază de Agrement.

„În cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere„, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete”, a precizat primarul Cristian Stan.

FOTO: Au debutat lucrările la parcul din vecinătatea Complexului Turistic de Natație

FOTO: Au debutat lucrările la parcul din vecinătatea Complexului Turistic de Natație

FOTO: Au debutat lucrările la parcul din vecinătatea Complexului Turistic de Natație

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Totodată, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

FOTO: Au debutat lucrările la parcul din vecinătatea Complexului Turistic de Natație

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

În zonă, Primăria Târgoviște mai are în plan realizarea unui teren de fotbal de antrenament, de terenuri de tenis și a unei săli de sport, toate pe fonduri europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult