25th septembrie 2021
Home » IPS Nifon, la lucrările Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe de la Constantinopol

IPS Nifon, la lucrările Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe de la Constantinopol

de reporterpenet

Nifon Tgv

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon participă, în aceste zile, la Constantinopol (Istanbul, Turcia) la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, ca membru al delegaţiei Ortodoxiei româneşti, care este condusă de Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sinaxa, care pregăteşte lucrările Sfântului şi Marele Sinod Ortodox, a fost deschisă, în Catedrala Sfântul Gheorghe din cartierul constantinopolitan Fanar, de slujba Te Deum-ului şi de cuvântul Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidenţiat necesitatea organizării de întâlniri cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe, pentru a mărturisi împreună unitatea credinţei şi a răspunde la problemele societăţii contemporane.

Patriarhul României a rostit un cuvânt în plenul întrunirii, intitulat Sinaxa panortodoxă – eveniment spiritual reprezentativ, în care a prezentat utilitatea şi responsabilitatea care revine Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe în faţa provocărilor lumii contemporane.

Precizăm că la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, ce se va încheia pe 9 martie a.c., în Duminica Ortodoxiei, participă 13 delegaţii ale Bisericii Ortodoxe.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult