13th mai 2021
Home » Iubire mare pe berzele din Răcari. Imaginle fac senzație pe interenet VIDEO

Iubire mare pe berzele din Răcari. Imaginle fac senzație pe interenet VIDEO

de reporterpenet

Primăria orașului Răcari a instalat, de ceva timp, camere de luat vederi deasupra unui cuib de berze, cu ajutorul căreia, oricine poate vedea cum trăiește grațioasa făptură.

Barza a revenit la cuibul său în 28 martie, iar de câteva zile şi-a făcut apariţia şi un mascul. Camera de supraveghere a surprins cele două păsări cum se drăgălesc şi muncesc împreună la construcţia cuibului, care, în curând, ar putea primi un nou oaspete.
„Asta demonstrează faptul că nu contează cât este cuibul de mare, dacă este întelegere şi respect iubirea vine de la sine”, a spus un internaut.
Transmisiunile LIVE au loc pe pagina oficială a Primăriei Răcari şi orice vrea să observe habitatul natural al berzei trebuie să dea un click.
Iniţiativa îi aparţine primarului oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, care a luat decizia văzând că ani la rând, pasărea alege să poposească în acelaşi loc.

Barza albă a fost evaluată ca fiind în grupa de „îngrijorare minimă“⁠ de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Schimbările în metodele agricole şi industrializarea au adus declinul şi dispariţia sa din unele părţi ale Europei în secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. Programele de conservare şi reintroducere⁠ în întreaga Europă au dus la reluarea reproducerii berzei albe în Ţările de Jos, Belgia, Elveţia şi Suedia. Are puţini prădători naturali.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult