1st august 2021
Home » Lacul Bolboci, comoara ascunsă din Munții Bucegi

Lacul Bolboci, comoara ascunsă din Munții Bucegi

de reporterpenet

Lacul Bolboci
Lacul Bolboci este una dintre comorile ascunse ale Muntilor Bucegi, un lac vast, creat prin blocarea raului Ialomita cu un baraj in anul 1988. Totodata, numit si Marea din Bucegi, Lacul Bolboci se numara printre atractiile naturale cele mai spectaculoase din masivul Bucegi.

Aceasta intindere de apa, inconjurata de peisaje pitoresti dominate de munti bine impaduriti, este formata in spatele unui baraj situat la cea mai mare altitudine din tara, 1438 de metri.

Lacul Bolboci este situat in apropiere de centrul geografic al Parcului Natural Bucegi, la numai 8 kilometri de Sinaia si la aproximativ 10 kilometri de Pestera Ialomitei.

Cu toate ca este un lac artificial, implicarea antropogena nu a adus la nici cea mai mica deteriorare a acestei frumoase bucati de natura. Barajul impresionant de aproximativ 55 de metri inaltime retine aproximativ 18 milioane de metri cubi de apa.

Lacul este situat intre Cheile Tatara si Cheile Zanoagei si este inconjurat de paduri de conifere. Peisajul este chiar mai spectaculos in timpul iernii, cand o parte a lacului ingheata, in timp ce arborii de pini sunt acoperiti de zapada.

Lacul Bolboci reprezinta un nod turistic important, din care turistii pot face drumetii sau ciclism montan pe trasee marcate, ori pot vizita principalele atractii din Bucegi, printre care: Lacul Scropoasa, Platoul Pestera Padinei, unde puteti vizita, de asemenea, Pestera Ialomicioara, Cabana Babele sau Cheile Zanoagei.

La o distanta foarte scurta de lac, veti trece prin drumul Babelor cunoscut sub numele de Transbucegi, asfaltat recent.

Sursa: radio.bzi.ro 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult