30th iunie 2022
Home » „Lada de zestre” – proiect educațional

„Lada de zestre” – proiect educațional

de reporterpenet

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează, în perioada 30 mai – 4 iunie 2022, proiectul educațional „Lada de zestre”.

Tradițiile nu trebuie lăsate să dispară odată cu trecerea timpului. Pornind de la această premisă, mai multe obiceiuri și tradiții românești, dar și obiecte meșteșugite, ce au fost făurite de meșterii populari din trecut, vor fi prezentate copiilor în cadrul proiectului „Lada de zestre”, sub forma unor ateliere atractive și educative.

Participanții vor descoperi istoria obiectelor din lut și lemn aflate în colecțiile Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, dar și jocurile populare practicate de români în trecut (călușarii) și, în final, ei vor da viață, cu propriile mâini, unui obiect specific artei populare.

La atelierele educaționale organizate la Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, vor participa elevi din următoarele localități: Moreni, Târgoviște, Câmpulung și Adânca.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult