26th octombrie 2021
Home » Loviți de Coduri! Instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente în Dâmbovița

Loviți de Coduri! Instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente în Dâmbovița

de reporterpenet

Administrația Națională de Meteorologie a emis două mesaje privind fenomene meteorologice care vizează județul Dâmbovița.

Astfel:

MESAJ 1: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN 🟨 valabilă în data de 19 iulie pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. Valul de căldură va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

MESAJ 2: AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN 🟨 valabilă în intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00, pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU 🟧 valabilă în intervalul 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00, pentru instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. În zona de munte vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

MESAJ 3: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN 🟨 valabilă în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00 pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult