15th iunie 2024
Home » Lucrările la Campusul Universitar din Târgovişte vor avea susţinere financiară de la Guvern

Lucrările la Campusul Universitar din Târgovişte vor avea susţinere financiară de la Guvern

de reporterpenet

Campus UVT

 

Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte a primit o nouă finanţare de la Guvern şi ar putea fi inaugurat în toamna acestui an. Preşedintele Cj Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că pentru campus a fost alocată suma de 5 milioane de lei.

Suma va fi împărţită astfel:
– 3,8 milioane lei pentru finalizarea primei etape a campusului universitar din municipiu;
– 1,2 milioane lei pentru campusul din Alexandria, acolo unde se vor finaliza lucrările unui cămin studențesc al Facultății de Științe și Inginerie (120 de locuri de cazare).

„Sunt bani importanți aduși într-un proiect amplu, de referință. E singurul campus al unei universități de stat construit de la zero după 1989! Încerc să susțin astfel de proiecte durabile, care nu se finalizează în câteva zile sau săptămâni, dar care amprentează viitorul. Este, cred, o folosofie corectă, care implică viziune, și nu profitul popular imediat”, a preciza președintele CJ, Adrian Țuțuianu.

Campusul de la Târgovişte, singurul construit de la zero în ultimii 25 de ani, a costat până acum, peste 14 milioane de euro.

Date despre proiect

Contractul de finanţare al proiectului cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a fost semnat la 28 septembrie 2010 de către Universitatea Valahia din Târgovişte. Proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul competiţiei POSCCE-A2-O2.2.1-2009-4 şi are o valoare totală de 57.971.600 LEI şi se va derula pe o perioadă de 36 luni.

Obiectivul proiectului este acela de a construi în campusul universitar un institut de cercetare cu 20 de laboratoare (36 spatii nou create) şi de a-l dota cu infrastructură de cercetare de cel mai înalt nivel, în domeniul energiilor regenerabile, al produselor şi proceselor inovative. Activitatea institutului se va concretiza în dezvoltarea de materiale, dispozitive şi sisteme cu aplicabilitate în producerea energiei regenerabile şi integrarea acestora în clădiri, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumurilor de materii prime şi combustibili. Proiectul va conduce la creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare la nivelul Regiunii 3 Sud-Muntenia şi la întărirea competitivităţii cercetării ştiinţifice romaneşti la nivel european.

Ponta tutuianu pricopie

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Deea 14/08/2014 - 08:56

Sunt doua lucrari diferite, campusul este prima lucrarea inceputa in urma cu cativa ani buni, iar institutul este cea de-a doua lucrare, realizata cu finantare din Fonduri Europene … de unde va adunati aceste stiri eronate? … De asemenea, mai spuneti ca „pentru campus a fost alocată suma de 5 milioane de lei.” si atunci ce treaba are aceasta afirmatie „1,2 milioane lei pentru campusul din Alexandria, acolo unde se vor finaliza lucrările unui cămin studențesc al Facultății de Științe și Inginerie (120 de locuri de cazare).”?

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult