25th iulie 2024
Home » Mai multe localități din Dâmbovița se luptă cu seceta. Apa potabilă, raționalizată

Mai multe localități din Dâmbovița se luptă cu seceta. Apa potabilă, raționalizată

de reporterpenet

Valul de căldură din această vară a adus cu sine o problemă majoră pentru locuitorii din mai multe localități din județul Dâmbovița – lipsa apei potabile. De peste o săptămână, oamenii se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu apă, fie complete, fie parțiale, temperaturile ridicându-se constant peste 35 de grade Celsius.

Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița invocă două motive principale pentru această situație: consumul excesiv, cauzat de temperaturile ridicate, și apariția unor avarii în rețeaua de distribuție.

Comunicatele oficiale anunță fie avarii, fie depășirea debitului maxim al rețelei, însă locuitorii se plâng de lipsa de transparență și de un program de furnizare a apei care nu este respectat.

Situația este problematică în localități precum Găești, unde presiunea apei este extrem de scăzută, făcând imposibilă alimentarea etajelor superioare ale clădirilor. Compania de Apa Târgoviște-Dâmbovița anunța că „se va furniza apa potabilă cu presiune redusă din cauza creșterii consumului, depășind debitul maxim al sursei de alimentare în orașul Găești, începând cu data de 28.06.2024, în intervalele orare 10:00 – 18:00 și 23:00 – 05:00, pentru refacerea rezervei de apă în rezervoarele de înmagazinare.” Totuși, chiar și în intervalele menționate apa nu urcă la etajele superioare ale blocurilor, iar astăzi se pare că nu a mai curs deloc. Cetățenii cer rezolvarea de urgență a situației, având în vedere temperaturile caniculare.

Până la acest moment, Găeștiul este singurul centru urban în care s-a luat decizia restricționării consumului de apă.

Problema persistă și în Aninoasa, deși recent a fost anunțată repararea unei avarii majore care afecta o zonă extinsă a județului.

Locuitorii sunt exasperați de lipsa apei potabile, mai ales în contextul caniculei, și solicită soluții concrete și eficiente din partea autorităților. Pe lângă rezolvarea rapidă a avariei, este necesară o campanie de educare a populației cu privire la consumul responsabil de apă, mai ales în perioadele de caniculă.

Doar prin eforturi comune se poate depăși această criză și se poate asigura accesul la un bun vital precum apa potabilă pentru toți locuitorii județului Dâmbovița.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult