15th iunie 2024
Home » Maratonist britanic, epuizat în Munții Bucegi. Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit

Maratonist britanic, epuizat în Munții Bucegi. Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit

de reporterpenet
Maratonist britanic, epuizat în Munții Bucegi. Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit

Maratonist britanic, epuizat în Munții Bucegi. Salvamontiștii dâmbovițeni au intervenit

Un alergător britanic, participant la un maraton organizat în Munții Bucegi din Dâmbovița, a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor după ce drumul greu, dar și vremea rea l-au epuizat.

În dimineaţa zilei de 21 mai 2017, în jurul orei 02:09, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a primit un apel pe telefonul şefului de serviciu, din partea unui responsabil al maratonului montan al cărui traseu traversa zona montană a masivului dâmboviţean Bucegi, prin care eram anunţaţi că în unul din punctele de alimentare/ hidratare, mai exact în zona Şaua Strunguliţă, unul dintre participanţi se află în imposibilitatea de a se mai deplasa.

actiune salvamont Dambovita

O echipa de la baza Salvamont Salvaspeo Peştera, formată din 3 salvatori montani, a plecat la ora 02:30 către zona mai sus menţionată, cu SSV-ul din dotare.

Terenul fiind accidentat, salvatorii au fost nevoiţi să se deplaseze pe jos către un alt check-point deoarece participantul nu se află în zona menţionată iniţial, ajungând la acesta în jurul orei 03:50.

actiune salvamont Dambovita

La faţă locului salvatorii au găsit un cetăţean englez epuizat atât fizic cât şi psihic, hipotermic, în imposibilitate de deplasare.

„Din cauza condiţiilor meteo (vânt puternic, ploaie,temperature scăzute) din punctul în care se află, echipa a avut la dispoziţie 2 variante, de a se întoarce la SSV şi apoi la baza Salvamont Salvaspeo Peştera, sau de a merge către Bran (locul de start al maratonului) prin Moeciu, salvatorii alegând cea de-a două varianta, ajungând aici în jurul orei 08:00 de unde turistul a fost preluat de un autoturism pus la dispoziţie de către organizatorii concursului”, se arată într-un comunicat al Salvamont Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult