15th iunie 2024
Home » Masterbuild investeşte 20 milioane euro într-un nou parc logistic, în Butimanu

Masterbuild investeşte 20 milioane euro într-un nou parc logistic, în Butimanu

de reporterpenet

Masterbuild, companie de construcţii şi dezvoltare logistică, investeşte 20 milioane euro într-un nou parc logistic la nord de Bucureşti, de peste 16.000 mp.

”Masterbuild – General Contractor & Developer anunţă startul unei noi investiţii, într-un parc logistic de peste 16.000 mp, pe o suprafaţă de teren de 34.000 mp, amplasat la nord de Bucureşti, în zona Butimanu – Dâmboviţa, cu acces direct la DN1A. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 20 milioane de euro, iar noul parc logistic va prelua cererea crescută din piaţă pentru spaţii industriale şi de depozitare cu conditii termice speciale, solicitate îndeosebi de industriile producătoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar şi de industria farmaceutică sau alte sectoare active în domeniul bunurilor perisabile”, anunţă compania, potrivit news.ro

Construcţia va începe în a doua jumătate a acestui an.

Proiectul, dezvoltat în regim Build – to- Suit, va beneficia de standarde de construcţie clasa A, cu o înălţime a halelor de până la 14 metri şi elemente de construcţie sustenabilă, pentru optimizarea consumurilor de utilităţi şi a costurilor de mentenanţă la locaţie.

Proiectul este prevăzut cu panouri fotovoltaice şi un acoperiş verde extensiv ultrauşor, ceea ce va însemna o scădere a costurilor legate de energie şi mentanaţă de până la 30%. Zonele de birouri din cadrul Masterbuild Logistic Park vor fi de asemenea de clasă A, fiind prevăzute cu sistem de administrare automatizată (BMS – Building Management System).

“Există o cerere crescută pe piaţă pentru segmentul de spaţii frigorifice – spaţii de depozitare cu temperature controlată, iar zona dintre Bucureşti şi Ploiesti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activă, atât din perspectiva businessurilor agricole cât şi din perspectiva procesatorilor de alimente,” declară Ştefan Vayna, CEO Masterbuild – General Contractor & Developer.

Masterbuild – General Contractor & Developer este o companie de construcţii şi dezvoltare logistică, activă din 2005 atât pe segmentul construcţiilor industriale, cât şi al proiectelor comerciale şi rezidenţiale. Compania activează atât pe întreg teritoriul României, cât şi pe pieţele internaţionale.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult