13th mai 2021
Home » Medaliată olimpică a natației românești, antrenoare la Târgoviște

Medaliată olimpică a natației românești, antrenoare la Târgoviște

de reporterpenet
Medaliată olimpică a natației românești, antrenoare la Târgoviște

Medaliată olimpică a natației românești, antrenoare la Târgoviște

Prima medaliată olimpică a natației românești, Anca Pătrășcoiu, acum în vârstă de 48 de ani, va preda lecții de înot la Complexul Turistic Național de Natație din Târgoviște

În sezonul estival 2017, 27.000 de persoane au trecut pragul Complexului, atât în zona de ștraduri cât și la bazinul olimpic, iar sala de forță și fitness se dovedește a fi neîncăpătoare.

Anca Pătrășcoiu a început natația în 1976, până în 1985 fiind legitimată la Clubul Municipal Baia Mare. Din 1 ianuarie 1985 devine colegă cu Carmen Bunaciu, la Clubul Dinamo București, unde antrenamentele se transformă în provocări, având în vedere că avea o coechipieră pe măsură așteptărilor.

Din 1977 câștigă tot ce se poate la categoria de vârstă, la concursurile naționale. În 1979 participa la prima competiție în străînătate, Sofia, Bulgaria.

Anca Pătrăşcoiu, prima medaliată olimpică a nataţiei româneşti, va oferi lecţii de înot la Târgovişte

Cu toate că avea doar 14 ani, în 1981 obține primul titlu național în proba de 400 metri liber. Urmează campionate europene, balcaniadă de seniori, concursuri bilaterale, de la care nu se întoarce niciodată acasă cu mâna goală, ci cel puțîn cu o medalie în probele de liber și spate. Dacă în 1983, la primul Campionat European de Seniori, se clasează pe un loc IV la 200 metri spate, își ia revanșa în 1984, la Jocurile Olimpice din Los Angles.

Anca Patrascoiu cucerește prima medalie olimpică pentru înotul românesc la 200 metri spate. În 1985 participa la un concursul din Principatul Monaco. La 100 metri spate ajunge pe prima treapă a podiumului, la egalitate cu inotatoarea Carmen Bunaciu. Ambele primesc medalii înmânate de membrii familiei regale.

La prima ediție a Concursul Goodwill Games de la Moscova, cucerește două medalii de aur, după care, în 1987, alte trei medalii de aur la Universiada, și o altă de argint la europenele de seniori, de această dată cu ștafeta de 4×200 metri liber. Participa, în 1988, la Olimpiada de la Seul, însă deși nu cucerește nicio medalie se califică în finale.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult