13th mai 2021
Home » Medicul Gheorghe Burnei, din Vulcana Pandele, a fost condamnat definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare pentru mită

Medicul Gheorghe Burnei, din Vulcana Pandele, a fost condamnat definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare pentru mită

de reporterpenet

Medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, de fel in Vulcana Pandele, jud. Dâmbovița, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Decizia a dat dată de Curtea de Apel București.

Instanța l-a achitat, însă pentru acuzația de primire de foloase necuvenite. De asemenea, judecătorii i-au redus numărul de zile de muncă în folosul comunității la jumătate, de la 120 la 60.

Medicul Burnei rămâne și cu interdicția de a profesa în sistemul public de sănătate, dar i-a fost redusă perioada de la 5 ani, cum era în primă instanță, la 2 ani.

În primă instanță, el fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Burnei că, în perioada mai- decembrie 2016, a luat mită 3.250 de euro și aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinți. Mita ar fi fost primită de Burnei fie direct, dacă sumele erau mai mici, fie sub formă de donații sau sponsorizări, dacă cererile acestuia se ridicau la sume mari în euro. Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult