16th aprilie 2021
Home » Mediu: 239 de milioane de euro sunt disponibile în 2014 pentru propuneri de proiecte

Mediu: 239 de milioane de euro sunt disponibile în 2014 pentru propuneri de proiecte

de reporterpenet

Alunecari Visinesti  26

Comisia Europeană a lansat, în cadrul programului de finanțare LIFE, prima cerere de propuneri pentru proiecte de mediu. În 2014, subprogramul LIFE pentru mediu va oferi 238,86 milioane de euro pentru dezvoltarea și implementarea unor soluții inovatoare care să răspundă provocărilor de mediu din întreaga Europă, acordând o atenție specială conservării naturii și biodiversității, eficienței resurselor, precum și guvernanței și informării în domeniul mediului.

Organizațiile interesate sunt încurajate să înceapă acțiunile de pregătire cât mai curând posibil, prin dezvoltarea ideilor lor de proiecte, prin formarea de parteneriate cu părțile interesate relevante și prin identificarea sprijinului financiar complementar. Pentru „proiectele tradiționale”, Comisia salută, în special, propunerile care se înscriu în lista de proiecte prioritare indicate în programul de lucru multianual LIFE pentru perioada 2014-2017.

Termenul-limită pentru depunerea cererilor pentru proiectele tradiționale este 16 octombrie 2014, iar pentru proiectele integrate, 10 octombrie 2014. Următoarea cerere de propuneri pentru programul LIFE, care va fi lansată în această toamnă, va viza acordarea de granturi de funcționare organizațiilor non-profit active la nivel european în domeniul mediului și al politicilor climatice.

Context

LIFE este un program de finanțare al UE, lansat în 1992, prin intermediul căruia au fost cofinanțate peste 4 000 de proiecte. Programul LIFE pentru mediu și politici climatice 2014-2020 al UE acoperă două perioade de programare: 2014-2017 și 2018-2020.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult