12th august 2022
Home » Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu ocazia sărbătorilor pascale: „refuzăm întotdeauna logica războiului și promovăm pacea”

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu ocazia sărbătorilor pascale: „refuzăm întotdeauna logica războiului și promovăm pacea”

de reporterpenet

În noaptea Învierii, odată cu salutul creștinesc „Hristos a înviat!”, mai mult decât oricând, conștientizăm biruința luminii asupra întunericului, a binelui asupra răului, a vieții asupra morții, a adevărului asupra minciunii, a păcii asupra oricărui conflict și a iubirii asupra urii, spune ÎPS Nifon, arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei.

ÎPS Nifon a ținut să le reamintească enoriașilor care sunt valorile care trebuie să ne ghideze în perioada următoare, dar a vorbit și despre

„Lumina a venit în lume și S-a sălășluit între noi, dându-ne puterea de a deveni fiii și fiicele lui Dumnezeu, de a păși, cu deosebit curaj, pe urmele Aceluia care a învins pe veci moartea, răul și întunericul. Izvor al vieții și al sănătății noastre, Domnul Cel Înviat ne susține întotdeauna speranța, ne înnoiește, ne restaurează și ne transformă după Chipul Său, călăuzindu-ne, în pofida tuturor încercărilor vieții, către aprofundarea comuniunii cu El și a biruinței aduse de El asupra răului. Sărbătoare centrală a întregii lumi creștine, Învierea Domnului este evenimentul care a schimbat din temelii întreg mapamondul, fiind fundamentul speranței și al civilizației noastre clădite pe valorile nepieritoare ale Evangheliei lui Hristos”, este mesajul ÎPS Nifon, în pastorala transmisă enoriașilor cu ocazia sărbătorilor pascale.

Lumânările pe care cu toții le ținem în mâini în acea noapte minunată sunt simbolul Învierii lui Hristos, al acelei iubiri jertfelnice care luminează și încălzește, care ne oferă pe deplin sensul propriei existențe și ne îndeamnă, pe fiecare în parte, să fim reflectări și mărturisitori, în toate zilele vieții noastre, ale iubirii și luminii dumnezeiești.

„Fără lumina Învierii lui Hristos, lumea întreagă ar rămâne doar un mormânt întunecat, un loc fără de sens în care nu se întâmplă nimic, un spațiu al torturii și al disperării, un monument al răului și al morții. […] Bântuie încă în lumea noastre ideologii care seamănă moarte, război și ură, care creează suferință, distrugere și nedreptate, care justifică lupta dintre frați și dezbinarea. Pe acestea trebuie să le respingem cu tărie. Prin urmare, refuzăm întotdeauna logica războiului și promovăm pacea și buna înțelegere dintre oameni, solidaritatea și comuniunea, ajutorarea aproapelui mai ales când acesta suferă, este prigonit și alungat, ca daruri ce izvorăsc din valorile Evangheliei lui Hristos. […] Singurul război care ne este îngăduit nouă, creștinilor, este numai cel contra patimilor și a viciilor proprii, acel război nevăzut despre care vorbesc Sfinții Părinți”, adaugă mitropolitul Târgoviștei.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult