15th aprilie 2021
Home » Metoda prin care putem încetini îmbătrânirea creierului

Metoda prin care putem încetini îmbătrânirea creierului

de reporterpenet

Metoda prin care putem încetini îmbătrânirea creierului

Psiholingvistul Mark Antoniou dezvăluie care este cea mai eficientă metodă prin care putem încetini îmbătrânirea creierului şi ţine la distanţă boala Alzheimer.

Utilizarea mai multor limbi străine în mod regulat poate ajuta la întârzierea apariţiei bolii Alzheimer şi la încetinirea îmbătrânirii creierului. Învăţarea unei limbi străine poate ajuta foarte mult persoanele şi de peste 65 de ani.

Legătura dintre învăţarea unei limbi străine şi dezvoltarea abilităţilor de multitasking a stârnit interesul psihologilor încă din anii 1920, când mulţi experţi credeau că micuţii bilingvi sunt predispuşi să sufere deficienţe cognitive mai târziu în viaţă. Cu timpul s-a dovedit că semnalele erau greşite.

Acum, psiholingvistul Mark Antoniou de la Universitatea din Sydney, Australia, susţine că bilingvismul poate fi benefic pentru creierul nostru, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Într-un articol recent, specialistul a prezentat dovezi conform cărora utilizarea mai multor limbi străine în mod regulat poate ajuta la întârzierea apariţiei bolii Alzheimer, scrie bendbulletin.com.

„Primul avantaj principal priveşte dezvoltarea funcţiei executive. Aceasta este responsabilă de nivelul de atenţie şi abilitatea de a planifica. De asemenea, vă ajută să ignoraţi informaţiile irelevante şi să vă concentraţi asupra a ceea ce este important. În cazul unei persoane bilingve, aceasta gestionează în mod constant interferenţa limbilor astfel încât să nu spună cuvântul greşit în limba greşită la momentul nepotrivit“, explică specialistul.

Deşi persoanele tinere învaţă mult mai uşor o limbă străină, studiile au demonstrat că această activitate poate ajuta foarte mult persoanele şi de peste 65 de ani, stimulând funcţiile cognitive.

Sursa: Adevărul

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult