30th iunie 2022
Home » Militarii salută Legea Veteranilor: „rezultatele au venit pe rând”

Militarii salută Legea Veteranilor: „rezultatele au venit pe rând”

de reporterpenet

Exclusiv. Se modifică o lege importantă pentru militari. Detalii ...
Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități slută votarea legii veteranilor. Legea pentru recunoașterea drepturilor veteranilor din teatrele de operații, răniților, invalizilor și urmașilor eroilor căzuți la datorie a fost adoptată, marți, în Parlament, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Ministerul Apărării Naţionale salută adoptarea proiectului Legii pentru recunoașterea meritelor personalului din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, participant la misiuni și acțiuni militare sau la alte operații în afara teritoriului statului român, precum și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, în ședința Plenului Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, desfășurată marți. Ministerul Apărării Naționale a sprijinit, prin structurile sale competente, procesul de elaborare a acestui proiect legislativ, prin care sunt recunoscute meritele militarilor români participanți la misiuni externe în dezvoltarea relațiilor internaționale și a parteneriatelor strategice ale României”, anunță MApN.

În procesul de elaborare a textului noii legi, Ministerul Apărării Naționale a susținut extinderea ariei de aplicabilitate a actului normativ personalului din toate instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

Legea a fost transmisă președintelui României, pentru promulgare.

„Legea Veteranilor, un succes al A.M.V.V.D”

Când ai suficientă motivație și încredere în propriile puteri poți obține tot ceea ce-ți propui. Dacă mai ai perseverență și continuitate în acțiuni, rezultatele nu întârzie să apară.

Iată că după doi ani de demersuri necontenite, rezultatele au venit pe rând, dar cel mai important, este concretizarea așteptărilor în realitate și un moment demult așteptat de militarii veterani este, cu siguranță, producerea efectelor aplicării legii.

Drumul nu a fost unul ușor, dar faptul că am avut sprijinul celor pe care îi reprezentăm a constituit o sursă de energie pozitivă.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” este singura asociație cu specific militar, care continuă să manifeste interes și implicare pentru drepturile militarilor veterani, de aceea continuăm să fim determinați și concentrați pe nevoile celor pe care îi reprezentăm”, au precizat veteranii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

VIDEO Jaf la Centrul de Recuperare al veteranilor de la Mânăstirea Dealu | reporterpenet.ro 04/01/2021 - 10:39

[…] Militarii salută Legea Veteranilor: „rezultatele au venit pe rând” […]

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult