27th mai 2022
Home » Minoră de 14 ani, agresată sexual de un instructor de dans, angajat al Casei de Cultură Găești: „Suntem profund șocați și intrigați”

Minoră de 14 ani, agresată sexual de un instructor de dans, angajat al Casei de Cultură Găești: „Suntem profund șocați și intrigați”

de reporterpenet

Unui cunoscut instructor de dans din Gești, angajat al Casei de Cultură, i se aduc acuzații grave. Ene Nicoale de la Casa de Cultură Găești a fost arestat preventiv pentru că ar fi agresat-o sexual pe o minoră de 14 ani.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au realizat probatoriul privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 din Codul Penal, de către un bărbat, în vârsta de 65 de ani, din orașul respectiv. Bărbatul este bănuit că, în luna aprilie, în calitate de instructor de dans, ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 14 ani”, arată IPJ Dâmbovița.

Ene Ion a fost prezentat Judecătoriei Găești, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.El a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dâmbovița.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.


Ene Ion. FOTO: Facebook

Reacția Casei de Cultură Găești: „Suntem profund șocați și intrigați”. Comunicat integral

Imediat după deschiderea dosarului penal, Casa de Cultură din Găești a suspendat contractul de muncă al instructorului de dans.

„Am luat act de măsura arestului preventiv pentru unul dintre salariații Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” Găești. Înțelegând că dosarul penal este într-o fază de urmărire penală, care nu implică sub nicio formă, în acest moment, nerespectarea prezumției de nevinovăție, dorim să comunicăm următoarele:

– Contractul respectivului salariat al Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” a fost suspendat încă de la apariția informațiilor privind existența dosarului penal, tocmai pentru a permite organelor de cercetare penală să efectueze verificări, în conformitate cu prevederile legii.

– Suntem, la rândul nostru, profund șocați și intrigați, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un salariat cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul cultural-educativ, cu rezultate de palmares la concursuri și festivaluri naționale și internaționale și cu o conduită morală și familială fără cusur. Avem încredere că justiția va aduce, cu profesionalism, adevărul la suprafață.

– Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” organizează cercuri atât pentru adulți, cât și pentru copii și adolescenți și este intolerabil ca în interiorul instituției artiștii amatori să nu se simtă în siguranță. Tocmai de aceea, au fost dispuse o serie de măsuri, printre care interzicerea accesului copiilor în birourile instructorilor, accesul artiștilor amatori înscriși la cercurile instituției doar în spațiile de repetiții, prezența a cel puțin două persoane la fiecare repetiție, supravegherea video a tuturor spațiilor instituției, imediat cum acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic.

– Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” își continuă activitatea în aceiași parametri, oferind comunității locale evenimente de cea mai bună calitate”, se arată într-un comunicat al instituției.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult