27th mai 2022
Home » Moreni. Sistemele de rachete Patriot ar putea scoate Automecanica din „necaz”

Moreni. Sistemele de rachete Patriot ar putea scoate Automecanica din „necaz”

de reporterpenet

Imagini pentru sisteme patriot ADEVARUL

Sistemele de rachete Patriot, cumpărate de la americani, ar putea fi montate pe camioanele produse de Reihnmetall, firma nemțească ce a semnat deja un acord cu statul român pentru producția de transportoare blindate la Automecanica din Moreni.

„Este vora despre o propunere de montare a sistemelor Patriot pe aceste camioane ale nemților. Trebuie să recunoaștem că ei au unele dintre cele mai bune camioane din lume. Este o discuție a MAPN. Noi urmează să solicităm în contrapartidă să accepte propunerea naostră ca 30% din achizițiile militareă să se execute în țară. Dacă vor pune în practică ce vor, ar putea să fie de acord ca acest camion să se producă și în România. Vom începe cu integrarea și pe parcurs, să începem producția și la alte componente în România”, a spus Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Automecanica din Moreni.

Primul dintre cele şapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tip Patriot, pe care România le va achiziţiona din Statele Unite ale Americii, va fi contractat până la 31 decembrie 2017, potrivit proiectului de lege privind realizarea „Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol” aferentă programului de înzestrare esenţial „Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)”.

Costurile de achiziţie a primului sistem Patriot se ridică la 910,10 milioane de dolari americani, valoarea totală estimată a contractului fiind de circa 4,64 miliarde de dolari, inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI:

Armament de 82 de mil. euro ruginește în depozitele Automecanica Moreni

Transportorul blindat TBT 8×8 de la Moreni. Statul iese la rampă cu sute de comenzi

De ce este imposibil ca Armata Română să cumpere transportoare de la Moreni

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult