12th august 2022
Home » Muzeele din Dâmbovița care vor participa la Nocturna Rurală 2023

Muzeele din Dâmbovița care vor participa la Nocturna Rurală 2023

de reporterpenet

Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) anunță, în premieră, organizarea unei nocturne rurale adresată muzeelor, caselor memoriale și altor entități culturale și religioase din spațiul rural românesc.

Prima ediție a Nopții a Muzeelor la Sate va avea loc în anul 2023, cel mai probabil în prima parte a lunii septembrie.

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, membru fondator al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, va participa la acest eveniment, având în vedere că cinci dintre muzeele pe care le are în administrare se află în zona rurală a județului Dâmbovița: Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale și Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

„Ediția va fi derulată în parteneriat cu organizații ce activează în domeniul valorificării patrimoniului cultural rural și care au dezvoltat proiecte în beneficiul muzeelor de la sate, dar și cu autorități centrale și unități administrativ-teritoriale care doresc să se alăture acestui proiect inedit. Desfășurătorul evenimentului va păstra logica de promovare și de reprezentare pe care RNMR o practică cu ocazia Nopții Muzeelor”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult