22nd martie 2023
Home » Nereguli multe. Restaurante şi hoteluri din Târgovişte, închise de ANPC

Nereguli multe. Restaurante şi hoteluri din Târgovişte, închise de ANPC

de reporterpenet

ANPC a dat amenzi de 86.000 de lei și a închis temporar mai multe restaurante şi hoteluri din Târgovişte. În total, opt unităţi au fost găsite în „off side” pentru produse expirate şi mizerie.

Amenzi în valoare de 86.000 de lei au fost aplicate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la restaurante şi hoteluri din Târgovişte,

Pentru opt unităţi di Târgoviște a fost sistată temporar activitatea de către inspectorii ANOC, până la remedierea deficienţelor, iar două ar putea fi închise pentru cel mult şase luni. Printre neregulile găsite de echipele de control au fost produse expirate şi mizerie.


ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bucuresti (CPCMB) şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dâmboviţa au desfăşurat 13 acţiuni de control la operatorii economici cu activitate de alimentaţie publică şi prestări de servicii de cazare din Târgovişte.

„Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: paviment şi scări de acces depreciate, cu plăci de gresie fisurate/sparte; lipsa graficului de schimbare a uleiului; nerespectarea regimului temperaturilor de depozitare a preparatelor; folosirea unor materii prime fără etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără dată limită de consum; folosirea cântarelor fără buletin de verificare metrologică; folosirea unor agregate frigorifice şi a unor echipamente în blocul alimentar neigienizate, cu grăsime solidificată, vopsea exfoliată, rugină, chedere depreciate; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatele frigorifice; folosirea unor produse alimentare cu dată limita de consum depăşită”, se arată în comunicatul de presă.

Alte probleme identificate de comisarii ANPC au fost colectarea reziduală în recipiente neacoperite, utilizarea de ustensile de bucătărie neprofesionale şi a unor tăvi şi veselă uzate, cu rugină şi arsuri, lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen din lista meniu, schimbarea stării termice a produselor alimentare, folosirea unor lenjerii de pat, perne, huse depreciate, uzate, folosirea unor camere de cazare cu tapetul sau vopseaua exfoliate pe pereţi şi neigienizate, folosirea mobilierului depreciat sau depozitarea produselor direct pe paviment.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult