16th aprilie 2021
Home » Nou instrument de monitorizare a incidenței cancerului

Nou instrument de monitorizare a incidenței cancerului

de reporterpenet
Nou instrument de monitorizare a incidenței cancerului

Nou instrument de monitorizare a incidenței cancerului

Sistemul european de informații cu privire la cancer (ECIS), lansat în data de 5 februarie de Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene, este o platformă online ce oferă specialiștilor informații centralizate care permit analiza modelelor geografice și a evoluțiilor în timp a incidenței acestei boli, precum și a ratelor de mortalitate și de supraviețuire.

Acesta centralizează date din aproximativ 150 de registre specializate de evidență a populației din 25 de state membre UE, printre care și România, și 7 țări terțe din Europa, ce conțin informații importante privind modul în care funcționează programele naționale de profil și modul de gestionare a deficiențelor acestora.

Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat:

„Datele fiabile reprezintă unul dintre aspectele importante în abordarea UE privind cancerul, alături de combaterea factorilor de risc, precum fumatul, consumul băuturilor alcoolice, expunerea la pesticide și poluarea, examenele medicale în scopul diagnosticării și stabilirii tratamentului, cercetarea și punerea în contact a experților prin intermediul Rețelelor europene de referință și al acțiunilor comune.”

Uniunea Europeană sprijină cercetarea împotriva cancerului începând din 1985 prin programele sale dedicate.

Eforturile sunt axate pe dezvoltarea unor strategii centrate pe pacient, care să prevină, vindece și să sprijine persoanele afectate să ducă o viață normală.

Dispunând de o finanțare totală de 2,4 miliarde de euro, din 2007 și până acum, cercetarea la nivel european în acest domeniu s-a concentrant pe un demers de medicină personalizat, eforturi de înțelegere a biologiei cancerului și, nu în ultimul rând, soluții de prevenire, tratament și îngrjire.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult