7th martie 2021
Home » O bibliotecă din Dâmbovița, beneficiară a schimbului de cărţi din centrul Capitalei

O bibliotecă din Dâmbovița, beneficiară a schimbului de cărţi din centrul Capitalei

de reporterpenet
O bibliotecă din Dâmbovița, beneficiară a schimbului de cărţi din centrul Capitalei

O bibliotecă din Dâmbovița, beneficiară a schimbului de cărţi din centrul Capitalei

Sute de persoane au participat, duminică seară, la ceea ce organizatorii au numit „cel mai mare schimb de cărţi”, eveniment conceput în scop caritabil, dar şi pentru a promova lectură, scrie Agerpres.

A cincea ediţie „Noaptea Cărţilor Deschise” a fost organizată în Parcul Colţea din Bucureşti, în intervalul orar 20:00-24:00, pentru a celebra Ziua Internaţională a Cărţii.

De altfel, cu un sfert de oră înainte de începerea „regulamentară” a manifestării, în ciuda ploii mărunte, câteva zeci de persoane aşteptau la coadă să le vină rândul pentru a dona volume vechi din propria biblioteca în schimbul unor cărţi noi. Unii au venit cu volumele în plase ori chiar în mici genţi pe roţile.

Anul acesta, cititorii care au oferit o carte din propria biblioteca au primit la schimb o carte nouă de la editura Litera, iniţiator al evenimentului.

Cărţile strânse în cadrul campaniei vor fi donate către cinci biblioteci şcolare defavorizate din Dâmboviţa, Olt, Vaslui, Sălaj şi Bucureşti. După ce vor fi sortate, cărţile vor fi transportate, prin intermediul unei firme de curierat, la bibliotecile beneficiare, au declarat reprezentanţii editurii.

Printre cărţile donate s-au regăsit titluri de Mihail Sadoveanu, Titu Maiorescu, clasicul volum „Ciocoii vechi şi noi”, de Nicolae Filimon, basme celebre din literatură universală sau inedite cărţi de ştiinţe, precum „Matematică distractivă”.

Cărţile oferite în schimbul donaţiilor cititorilor reprezintă o selecţie a celor mai bune colecţii Litera de ficţiune, non-ficţiune şi cărţi pentru copii, au arătat reprezentanţii editurii. De altfel, în timpul evenimentului, logo-ul manifestării a fost proiectat pe clădirea de vizavi a Universităţii din Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult