Lovitura, spun medicii de la Spitalul Marie Curie, din Bucureşti, i-a trezit un cancer nemilos ascuns în osul piciorului, o formă extrem de rară, după cum chiar profesorul Gheorghe Burnei le-a spus părinţilor. De trei ori, medicii i-au luat probe pentru biopsie. Abia ultima dată, a ieşit că are o tumoră la tibia dreaptă.
“După ce s-a lovit la şcoală, am mers la Spitalul Găeşti şi ne-au spus de acolo că nu au aparatuă pentru a-l investiga şi ne-au trimis la Târgovişte. La Târgovişte ne-au spus că nu e nimic grav şi i-au pus piciorul în ghips. Ne-au spus să mergem acasă şi să îi fac multe băi călduţe la picior. Într-o seară începuse să îl doară din nou piciorul foarte rău şi am zis să mergem la Marie Curie. În urma biopsiei ne-au ieşit două infecţii şi două cancere”, ne-a povestit Carmen Gheorghe, mama băiatului.
Nimeni nu şi-ar fi închipuit că boala stă ascunsă în os, iar o banală lovitură avea să o scoată la suprafaţă. „El atunci când s-a lovit nu s-a văitat deloc. La câteva zile a început să se vaite. Domnul profesor Burnei ne-a spus că e vorba de un caz foarte rar, de o tumoare la os. A fost o tumoare care creştea foarte, foarte repede. Dacă nu eram de acord să îi amputeze piciorul riscam să i se urce cancerul în tot corpul. A fost o soluţie salvatoare pentru copil”, mai spune cu amărăciune mama copilului.

Îşi face temele în spital

De trei zile, Daniel a  terminat o rundă de chimioterapie şi cu toţii aşteaptă să îi fie mai bine.
“Aşteptăm să ne dea şi nouă drumul acasă câteva zile. Copilul îşi ocupă şi el timpul cum poate. Îi place să înveţe, are caietele de matematică şi română la el. Îşi face lecţiile în fiecare zi. Chiar doamna învăţătoare vine mereu să îl viziteze. Lui îi plac cel mai mult tractoarele. Vrea să se facă tractorist”, ne dezvăluie mama sa.

Ea este casnică şi îngrijeşte de încă trei copii, un băiat de 13 ani şi încă două fete, de 10 ani, respectiv 7 ani. Soţul este mecanic la un service de maşini din Bucureşti.
Daniel are tratamente extrem de dificile şi costisitoare pentru familia lui şi are nevoie de ajutor. Orice bănuţ este binevenit şi în primă fază şi-ar dori o proteză performantă.
Cei care doresc să-i ajute pe Daniel şi familia lui pot suna la numerele de telefon 0724.100.502 sau 0727.609.709.