9th decembrie 2023
Home » O familie din Dâmbovița va plăti cu vârf și îndesat nesăbuința de a arunca gunoaie pe domeniul public

O familie din Dâmbovița va plăti cu vârf și îndesat nesăbuința de a arunca gunoaie pe domeniul public

de reporterpenet

 

De asemenea, amenda primită se ridică la 30 de mii de lei. În plus, comisarii Gărzii de Mediu l-au pus pe om să strângă resturile pe care apucase să le dea jos din remorcă.

Întreaga „operațiune” a fost observată de către Poliția Locală, pe un teren de la marginea orașului Gaești. Șoferul a fost prins când descărca pe teren deșeuri amestecate.

„Comisarii de mediu au dispus confiscarea vehiculului folosit la fapta ce constituie contravenție. Persoana care nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30.000 lei. Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul ca transportul deșeurilor trebuie să fie însoțite de formulare de transport cu regim special și transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea deșeurilor. Mulțumim Poliției Locale pentru implicare și Poliției Naționale pentru susținere!
Astfel de acțiuni vor continua”, a declarat directorul Gărzii de Mediu Dâmbovița, Vlad Drugă.

Garda de Mediu a început o adevărată vânătoare a celor care aruncă gunoaie pe domeniul public, printre cei amendați regăsindu-se și câteva administrații locale.

Două primării au fost amendate, luna trecută, cu câte 15.000 de lei după ce inspectorii au găsit depozite necontrolate de gunoaie. Controalele au scos la iveală munţi de deşeuri menajere în amestec cu deşeuri reciclabile, deşeuri din construcţii şi resturi vegetale în comunele Niculeşti şi Vulcana Pandele.

Controalele au fost efectuate în urma unor sesizări ale cetăţenilor. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu două săptămâni în Municipiul Moreni, acolo unde au fost descoperite tone de gunoaie pe marginea Râului Cricov.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult