5th martie 2021
Home » O maşină autonomă Apple a fost implicată într-un accident pe o autostradă din SUA

O maşină autonomă Apple a fost implicată într-un accident pe o autostradă din SUA

de reporterpenet

O maşină autonomă Apple a fost implicată într-un accident pe o autostradă din SUA

Multe au fost zvonurile din ultimii ani despre maşinile autonome dezvoltate de Apple, însă nimeni nu ştie cu exactitate detalii despre tehnologia folosită sau despre vreo dată orientativă de lansare. Aceasta se află încă în perioada de testare, iar lucrurile nu merg chiar atât de bine pe cât şi-ar dori şefii companiei din Cupertino.

Cele mai recente rapoarte „scăpate” în presă indică faptul că Apple a angajat nu mai puţin de 5000 de ingineri care să se ocupe de dezvoltarea tehnologiei pentru maşinile autonome, în ultima vreme mai mulţi directori şi oameni importanţi de la Tesla făcând trecerea spre producătorul californian de electronice.

Pe 24 august, una dintre maşinile Lexus RX 450h, cele preferate de comapnia fondată de Steve Jobs pentru testele de şosea, a fost implicată într-un accident de circulaţie în timp ce se afla pe modul autonom de condus, notează Ubergizmo.

Se pare că maşina a vrut să se înscrie pe autrostrada Lawrence din Sunnyvale, California, folosindu-se de banda de accelerare, însă viteza ei redusă nu i-a permis să facă acest lucru în timp util.

Manevra a fost eşuată atunci când un Nissan Leaf, care circula cu o viteză ceva mai mare în spatele automobilului Lexus, a intrat în spatele acestuia, provocând un accident.

Cu toate că maşina era trecută pe modul autonom, un inginer Apple se afla la volan, ca supervizor, în concordanţă cu legile din SUA care privesc dezvoltarea maşinilor care se conduc singure.

Un purtător de cuvânt al Apple a confirmat existenţa accidentului, însă a refuzat să ofere mai multe detalii despre acesta.

Sursa: Adevărul

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult