15th iunie 2024
Home » O nouă găselniță, în Lungulețu. Cum funcționează metoda „furtul prin împrietenire”

O nouă găselniță, în Lungulețu. Cum funcționează metoda „furtul prin împrietenire”

de reporterpenet

Apar tot mai multe metode de furt, iar oamenii legii ne atrag atenția că hoții își diversifică „talentele”. Polițiștii spun că principalele moduri de operare sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire.

Ultima metodă i-a lăsat un gol mare în buzunare unui bătrân din comuna dâmbovițeană Lungulețu.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 69 de ani, din comuna Lungulețu, cu privire cu privire la faptul că, pe parcursul zilei, în timp ce s-ar fi aflat pe strada I.C. Visarion, din Titu, ar fi fost abordat de o persoană de sex masculin, sub pretextul că îl cunoaște, moment în care i-ar fi fost sustrași 10.000 de lei din buzunarul de la pantaloni”, precizează IPJ Dâmbovița.

Hoțul este un bărbat de 63 de ani, din Medgidia. În baza probatoriului administrat, față de bărbat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Din fericire, prejudiciul creat a fost recuperat în întregime.

În cauză, cercetările continuă cercetările pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Polițiștii dâmbovițeni subliniază că principalele moduri de operare folosite pentru deposedarea de bunuri sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calităţi.

„În acest context, oamenii legii vă recomandă să manifestați atenție sporită la persoanele necunoscute care vă abordează, indiferent dacă vă aflați pe stradă, la cumpărături sau la domiciliu. Este important și să evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoaşteţi doar în mediul online. În plus, atunci când plecaţi de acasă pentru o perioadă mai lungă, nu faceţi acest lucru public pe internet. Nu uitați, paza bună trece primejdia rea! Așadar, asigurați-vă locuințele și bunurile corespunzător pentru a nu deveni victime ale unor fapte de furt”, spun oamenii legii.

Aceștia adaugă că este important să încuiem uşile, chiar şi atunci când suntem acasă și să îi învățăm pe copii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa noastră, pentru a nu arăta faptul că sunt singuri în casă.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult