25th februarie 2021
Home » O nouă întâlnire a primarilor la MIJA. Se caută soluții „europene”

O nouă întâlnire a primarilor la MIJA. Se caută soluții „europene”

de reporterpenet

Mija Parc

În perioada 18 – 19 august 2016, Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează, la Complexul Mija Parc, o întâlnire de lucru cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din Județul Dâmbovița.

În cadrul acestei reuniuni sunt supuse dezbaterii principalele prevederi ale programelor și ghidurilor de finanțare privind lucrările de investiții aferente perioadei de finanțare 2014 – 2020 la nivelul Uniunii Europene, dar și alte proiecte de interes pentru unitățile administrativ-teritoriale.

Principalele subiecte abordate vizează atât Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), cât și Programul Operațional Regional (POR), dezbaterea celor două programe concentrându-se în jurul clarificării aspectelor esențiale referitoare la succesul întocmirii proiectelor în vederea obținerii finanțărilor europene.

Prezentările aferente POIM au fost susținute de Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, iar cele aferente POR au revenit reprezentanților Agenției de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia.

„De asemenea, pe ordinea de zi figurează următoarele subiecte: criteriile de performanță pentru încadrarea și dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, achizițiile publice de produse prin Bursa Română de Mărfuri, noutățile legislative din domeniul achizițiilor publice, lucrări de înregistrare sistematică inițiate de unitățile administrativ-teritoriale în baza prevederilor OUG 35/2016, modificări legislative privind beneficiile de asistență socială și programele de investiții pentru obiectivele de infrastructură. Întâlnirea de lucru continuă astăzi, 19 august 2016, cu prezentarea și analiza Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), susținute de către reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, se arată într-un comunicat al CJD.

În plus, vor fi discutate aspecte privind depunerea și evaluarea cererilor de finanțare referitoare la investițiile rurale, modalități de întocmire a cererilor de plată – obținerea autorizațiilor în domeniul zootehnic, dar și procedurile necesare întocmirii cererilor și proceselor-verbale pentru calamități. Sesiunea de lucru se va încheia cu dezbaterea Strategiei Planurilor de Urbanism General în Județul Dâmbovița, fiind luate în considerare și consecințele neactualizării documentațiilor de urbanism.

Alături de Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și de șefii unităților administrativ-teritoriale din Județul Dâmbovița, la eveniment participă reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenției de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița, Bursei Române de Mărfuri, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, Direcției Generale Infrastructură Locală, Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, APIA Dâmbovița, Direcției pentru Agricultură Dâmbovița și Camerei Agricole Județene Dâmbovița, Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, ai ADI Apă și ADI Salubritate.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult