21st mai 2024
Home » O turistă din Mare Britanie a dat de necaz în Munții Bucegi, în timp ce traversa un pârâu

O turistă din Mare Britanie a dat de necaz în Munții Bucegi, în timp ce traversa un pârâu

de reporterpenet

Jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga împreună cu salvamontiști ai Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au dat o mână de ajutor unei femei în vârstă de 61 de ani, din Regatul Unit.

Britanica a plecat împreună cu alte patru persoane într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei.

La un momentdat, potrivit jandarmilor dâmbovițeni, pe traseu, în încercarea de a traversa peste un pârâu, femeia s-a accidentat la piciorul drept, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea și a apelat la ajutorul jandarmilor montani.

„Ajunşi la faţa locului, în apropierea Cheilor Zănoagei jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, prin imobilizarea piciorului cu atele. Ulterior femeia a fost transportată cu targa – UT 2000, în condiţii de siguranţă, până la sediul postului montan, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD și condusă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmbovița.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult