25th iulie 2024
Home » Oana Vlăducă, despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului: „există persoane extrem de privilegiate”

Oana Vlăducă, despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului: „există persoane extrem de privilegiate”

de reporterpenet

Deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că modificarea legii privind indemnizaţiile pentru creşterea copilului, prin care se stabileşte o limită maximă de 8.500 lei lunar, aduce echitate în sistem.

”Prin legea care face dreptate mamelor care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului am adus astfel echitatea în sistem şi în societate. În prezent, după cum ştiţi, indemnizaţia pentru mame însumează 85% din media veniturilor realizate în ultimii ani şi nu poate fi mai mică decât suma de 1.232 de lei. Prin această prevedere, peste 100.000 de mame primesc aceşti 1.232 de lei pe lună, dar există persoane extrem de privilegiate, care ridică pe lună chiar şi câteva mii de euro. Prin această modificare noi vrem ca indemnizaţia pentru mame să nu depăşească 8.500 de lei. Astfel, persoanele care încasau bani foarte mulţi dezechilibrau grav bugetul, fiind de fapt o sursă de inechitate şi nedreptate socială. Eu cred că este o decizie foarte corectă, o decizie pe care nimeni nu o poate contesta”, a spus Vlăducă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult