25th septembrie 2021
Home » Oana Vlăducă, despre scandalul momentului care vizează DNA: „Probele publicate în media centrală sunt mult prea evidente”

Oana Vlăducă, despre scandalul momentului care vizează DNA: „Probele publicate în media centrală sunt mult prea evidente”

de reporterpenet
Oana Vlăducă, despre scandalul momentului care vizează DNA: "Probele publicate în media centrală sunt mult prea evidente"

Oana Vlăducă, despre scandalul momentului care vizează DNA: „Probele publicate în media centrală sunt mult prea evidente”

Deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă, a apreciat că cel mai grav efect al scandalului în care DNA este subiectul principal este afectarea gravă a credibilității instituției conduse de Kovesi. Parlamentara spune că acțiunile de combatere a corupției vor fi puse sub semnul întrebării de acum înainte.

Scandalul DNA, disecat de Oana Vlăducă

1.Este intolerabil ca într-o instituție a statului român, de forța și importanța DNA, să se inventeze și falsifice probe și înscrisuri, să se recurgă la șantaj, ori la eliminarea/discreditarea unor persoane în scop politic.

2.REACȚIA DNA NU ESTE CREDIBILĂ. Probele publicate în media centrală sunt mult prea evidente pentru a fi respinse, oricât de mult s-ar întrebuința „utilii de serviciu”. Aici nu mai merge cu „pixelul albastru”. Nu e vorba doar de înregistrări, ci și de probe falsificate, care pot fi găsite în dosarele DNA.

3.Este vital ca anchete urgente să stabilească responsabilități, legea să fie aplicată și DNA să-și recapete statutul și imaginea de instituție care combate LEGAL, repet – LEGAL, corupția și corupții. Dacă aceste anchete nu se declanșează, atunci cei responsabili devin ei înșiși complici.

4.CREDIBILITATEA UNEI INSTITUȚII CA DNA ESTE VITALĂ. Aici nu e vorba doar de persoane, cum spuneam la început. Nu sunt în măsură să formulez eu acuzații împotriva unei persoane sau alteia. Sunt om politic și nu vreau să fiu acuzat că afectez independența justiției. Dar, ca om politic și ca cetățean al acestei țări, mă uit și nu-mi vine să cred cum se pot întâmpla lucrurile

5.PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE ESTE NECESARĂ REGLEMENTAREA RĂSPUNDERII MAGISTRAȚILOR. Dacă legea ar fi prevăzut o procedură funcțională privind răspunderea magistraților, atunci poate că nu s-ar fi ajuns la astfel de practici, pentru că cei care le desfășoară s-ar fi temut că pot răspunde în fața legii. Au făcut tot ce au făcut tocmai pentru că nu le-a fost frică de lege, că au fost convinși că nu li se poate întâmpla ceva. După cum se vede din înregistrări, procurorii care au participat la acele infracțiuni nu se tem deloc că ar putea răspunde în fața legii.

6.Fabricarea de probe reprezintă cea mai clară situație în care un magistrat își exercită atribuțiile cu rea-credință, cu scopul de a condamna o persoană despre care știa că nu a comis faptele.

7.Vă reamintesc, în acest context, că DNA a reacționat virulent împotriva unor amendamente depuse în Parlament pentru transpunerea în legislația românească a Directivei 2016/343, privind dreptul la prezumția de nevinovăție și la un proces corect. Conform acestor amendamente, cei care sunt acuzați pe baza unor probe contrafăcute sau expertize false vor putea să le contra-expertizeze și vor putea demonstra astfel falsul practicat de procurori.

8.STATUL PARALEL NU MAI PARE DELOC O INVENȚIE, CI O REALITATE PALPABILĂ. Înregistrările prezentate arată că rezoluția PSD de la Herculane, în care spuneam că vom lupta prin toate mijloacele legale împotriva Statului Paralel, era foarte justificată. Ce dovadă mai concretă, mai revoltătoare decât asta poate exista?

9.România nu-și poate permite un scandal pe termen lung pe acest subiect, care să macine instituții și să compromită interese majore ale societății doar de dragul unor orgolii personale. E nevoie de acțiune și de decizie rapidă și oportună.

Despre ACUZATIILE procurorului Mihaela Iorga Morar

Ce am auzit din gura fostului procuror DNA este halucinant și ne arată că un alt centru de putere din România, fără legitimitatea votului, făcea jocuri politice pentru a împiedica numirea unui prim-ministru sau a unui ministru. Acest Stat Paralel folosea amenințări de tip mafiot pentru a intimida diverse persoane.

Mărturia fostului procuror vine de acolo, din interiorul Sistemului. Mai mult, amenințările pe care le-a relatat doamna magistrat, arată practici de tip mafiot care aveau loc în cadrul DNA. Doar mafioții amenințau cu trimitere la copii sau alți membri ai familiei, care pot avea de suferit dacă nu se adoptă conduita dorită. Este inacceptabil ca astfel de practici să aibă loc chiar în nucleul unei instituții esențiale pentru asigurarea statului de drept.

Deputat Oana Vlăducă

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult