25th februarie 2021
Home » Oportunități de finanțare europeană pentru primari

Oportunități de finanțare europeană pentru primari

de reporterpenet

Corneliu Stefan

Vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, îi sfătuieşte pe primarii din Dâmbovița să pună osul la treabă pentru a atrage fondurile europene cu care își pot moderniza obiective importante din localitățile pe care le păstoresc.

Corneliu a făct vorbine de Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru Axa Prioritară de Investiţii 3.1 Operaţiunea A – Clădiri Rezidenţiale şi Axa Prioritară de Investiţii 5.1 – Conservarea, Protejarea, Promovarea şi Dezvoltarea Patrimoniului Natural şi Cultural. Tocmai ce au fost lansate Ghidurile de finanţare!

„Cu ajutorul priorităţii 3.1 se pot reabilita termic blocurile, se poate reabilita și moderniza instalaţia de distribuţie a agentului termic. De asemenea, se pot repara/înlocui centralele termice de bloc/scară, se pot achiziționa și instala sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile: panouri solare termice şi panouri solare electrice. Vă spun că este o şansă mare pe care municipiile Târgovişte şi Moreni şi oraşele Fieni, Pucioasa, Răcari, Găeşti şi Titu nu trebuie să o rateze. Cealaltă oportunitate de finanţare, Axa 5.1, va contribui la dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Având în vedere trecutul puternic încărcat de istorie pe care îl are judeţul Dâmboviţa, această şansă trebuie fructificată la maxim. Se pot restaura, consolida, proteja şi conserva monumentele istorice ale judeţului Dâmboviţa, atât din mediul urban cât şi din mediul rural”, a precizat Corneliu Ştefan.

Primarii pot obține până la 5 milioane de euro pe un astfel de proiect.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult