15th iunie 2024
Home » Parcul Industrial Moreni va produce panouri fotovoltaice. La cât se ridică investiția privată

Parcul Industrial Moreni va produce panouri fotovoltaice. La cât se ridică investiția privată

de reporterpenet

În contextul reducerii consumului de energie electrică din sistemul public, locuitorii din Moreni primesc o veste bună. Parcul Industrial Moreni se extinde, iar în noile hale se vor produce panouri fotovoltaice.

În noua fabrică, ce se va construi pe o suprafață de 15.000 de mp, vor munci peste 80 de persoane.

Un investitor privat a anunțat că va construi două hale, în una dintre ele urmând să deschidă o linie de producție a panourilor fotovoltaice. În acest moment, în incinta Parcului Industrial Moreni își desfășoară activitatea 52 societăți comerciale și 1022 angajați.

„Este vorba despre un teren în suprafată de peste 15.000 mp, împărțit două loturi, unde vom aduce un investitor care va construi două fabrici. Dacă în trecut vorbeam de extinderea parcului, în sensul că noi vom construi halele și le vom da spre închiriere, acum, acest investitor își va construi singur halelele, în una dintre ele urmând să dezvolte o linie de fabricare și asamblare a panourilor fotovoltaice”, a precizat directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru.

Investiția privată se ridică la aproximativ 8 milioane de euro, o sumă importantă pentru zona Moreni.

Parcul se dezvoltă și cu ajutorul „stranierilor”. Aproape o sută de străini vor fi angajaţi în perioada imediat următoare la Moreni, iar parcul le pune la dispoziţie inclusiv locuri de cazare.

„Majoritatea firmelor din parcul nostru au nevoie de forţă de muncă, însă nu găsesc oameni, motiv pentru care în perioada imediat următoare, în cadrul societăţilor din interiorul Parcului Industrial Moreni, îşi vor face prezenta lucrătorii străini. În sprijinul societăţilor vom veni cu spaţii de cazare pentru aceşti angajaţi. Avem o clădire, căreia nu îi putem schimba destinaţia, aşa că am hotărât să o amenajăm, iar cei veniţi de peste hotare, să locuiască aici”, a spus Gabriel Purcaru, directorul Parcului Industrial Moreni.

În urmă cu un an, Parcul avea aproximativ 800 de angajaţi, iar astăzi nummărul lor se apropie de 1.000. În ritmul acesta ar putea ajunge la 1.100 în câteva luni.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult