26th octombrie 2021
Home » Părerile criticilor români şi străini despre „Star Wars: Trezirea Forţei“

Părerile criticilor români şi străini despre „Star Wars: Trezirea Forţei“

de reporterpenet

Premiera săptămânii: „Star Wars: Trezirea Forţei“. Părerile criticilor români şi străini despre noul film VIDEO

O nouă aventură intergalactică şi o nouă răfuială între Imperiu şi forţele Rezistenţei, conduse de Poe Dameron (Oscar Isaac), va avea loc. Kylo Ren, personajul negativ interpretat de Adam Driver, face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader.

De partea cealaltă a baricadei sunt Rey (Daisy Ridley) şi Finn (John Boyega), care vor găsi un ţel după întâlnirea cu Han Solo (Harrison Ford). „Trezirea Forţei“ din titlul filmului e un comentariu direct la evoluţia celor doi protagonişti. Roboţelul BB-8, Chewbacca şi prinţesa Leia, interpretată de aceeaşi Carrie Fisher, îşi au propriul rol în evoluţia evenimentelor, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

Primele recenzii ale criticilor străini pentru „Star Wars: The Force Awakens“ descriu filmul ca fiind „un triumf“ şi „un clasic“. „Adulţii vor fi cuprinşi de lacrimi, este un clasic fără doar şi poate“, scrie „The Times“. Brian Viner, de la „Daily Mail“, a descris pelicula ca fiind „un triumf al escapismului şi cel mai antrenant film al acestei francize“. Acelaşi critic spune că rolul făcut de Daisy Ridley „i-a propulsat cariera dincolo de orbită. Ea e adevărata vedetă a filmului“. Tot el spune că scenele de bătălie între navele de zbor aduc aminte de cele din filmele clasice despre al Doilea Război Mondial. Pe de altă parte, revista „Variety“, a criticat noul război din galaxie dintre bine şi rău din cauza „poveştii derivate care, în ciuda unor actori noi, nu declanşează imaginaţia spectatorului“.

„Este, probabil, cel mai bun «Star Wars»“

Robbie Collin, de la „The Telegraph“, a recunoscut că a plâns de trei ori în timpul vizionării filmului. Mai mult, a scris în recenzia sa că J.J. Abrams şi echipa lui „au luat o franceză zdrenţuită şi i-a restaurat sensul magit şi mitul“, în acelaşi timp lăudând rolul făcut de Harrison Ford. Continuarea, al şaptelea film al seriei „Star Wars“, este „o bucată enormă de cinema“. Collin a specificat că J.J. Abrams este „un regizor de filme de acţiune mai bun decât George Lucas“, concluzionând că filmul „este exact ceea ce aştepţi“.

„Tot ce pot spune este că «The Force Awakens» trezeşte amintiri magice din 1977, de la «Star Wars Episode IV: A New Hope», cu mult umor, acţiune, dramă şi inimă“, crede John Hiscock, de la „The Daily Mail“. Christopher Hooton, de la „The Independent“, a oferit filmului patru stele şi a scris: „«Star Wars: The Force Awakens» este, probabil, în mod obiectiv, cel mai bun «Star Wars»“.

Kylo Ren, cel mai bun personaj negativ

Todd McCarthy, de la „Hollywood Reporter“, scrie şi el: „Forţa a revenit. În stil mare! Cel mai bun «Star Wars» din ultimii 32 de ani, «Star Wars: The Force Awakens» pompează energie şi viaţă într-un fel în care se pot identifica noi direcţii promiţătoare“.

Helen O’Hara, de la „Empire“, a oferit filmului tot patru stele şi l-a ales pe Kylo Ren drept „cel mai bun personaj negativ pe care franciza l-a produs vreodată. Nu doar că este un moştenitor vrednic lui Darth Vader, dar este chiar mai interesant ca el“.

FOTO cinemagia.ro

Lizo Mzimba, corespondentul BBC aflat la premiera „Star Wars: The Force Awakens“ din Marea Britanie, a transmis: „Sunt multe elemente care îi vor mulţumi pe fanii trilogiei iniţiale, pe lângă revenirea lui Han, Luke şi Leia. Aspectul şi tonul filmului sunt extrem de familiare cu «A New Hope», de la producţie la povestea unui tânăr de o planetă pustie care visează la o viaţă mai bună. Asta face ca filmul să pară o continuare a anilor 1970 – 1980. Povestea asta este înrădăcinată în personaje puternice şi într-un conflict real, ceva cu care fanii pot face o paralelă“.

FOTO cinemagia.ro

„Un fan declarat al primelor filme Star Wars, J.J. Abrams preia ingredientele imaginate de George Lucas, presară pe deasupra praf de efecte speciale de ultimă generaţie şi aduce pe ecrane un film ce omagiază cu încăpăţânare trilogia lansată în 1977. Chiar dacă nu plictiseşte nici măcar o secundă, ba chiar uimeşte cu o consistentă doză de umor, «Trezirea Forţei» va fi simţit întrucâtva familiar de către fanii primei trilogii, probabil unul din puţinele lucruri care i se poate reproşa acestei continuări. O spune şi Han Solo într-un trailer: «Chewie, am revenit acasă». Şi ar fi putut continua: «Totul este cum am lăsat»“, scrie şi criticul român Ştefan Dobroiu, care mai scrie în recenzia sa pentru cinemagia.ro că J.J. Abrams are un ochi fin pentru detaliile din film.

FOTO cinemagia.ro

Daisy Ridley şi John Boyega şi-au lansat carierele în orbită

Tot Dobroiu cred că Daisy Ridley şi John Boyega au toate şansele să devină vedetele de talie internaţională odată cu rolurile interpretate. „Aşa cum primul Star Wars îi transforma pe Harrison Ford şi Carrie Fisher în staruri internaţionale, Ridley şi Boyega au toate şansele să devină nume extrem de mari la Hollywood. Şi merită, pentru că au acea combinaţie de carismă, expresivitate şi energie care îi face perfecţi pentru două roluri în stare să atragă o atenţie globală. Cu sabia în mână, gonind pe coridoarele navei Starkiller sau printre dune de nisip, certându-se pe cele mai rizibile subiecte sau salvându-se reciproc de la o soartă cumplită, cei doi tineri actori preiau convingător ştafeta, astfel încât Han Solo şi Leia sunt doar cireşe pe tortul nostalgicilor şi nu puncte centrale de atracţie. Ceea ce este foarte bine şi face filmul atractiv şi pentru spectatorii mai necopţi“, mai scrie criticul.

FOTO cinemagia.ro

Despre Kylo Ren, Ştefan Dobroiu precizează: „Impresionează şi Adam Driver în rolul lui Kylo Ren, pentru sugerarea puterilor căruia J.J. Abrams combină efecte speciale, efecte sonore, muzică, dar şi interpretarea excelentă a actorului. Kylo Ren este un personaj mai complex, bântuit de lupta dintre bine şi rău. El este clar cultivat pentru a deveni prezenţa malefică principală a noii trilogii, un alt aspect familiar al premierei de vineri“, încheie el.

FOTO cinemagia.ro

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult