16th aprilie 2021
Home » Parlamentul European aprobă sistemele de apel de urgență instalate în mașini

Parlamentul European aprobă sistemele de apel de urgență instalate în mașini

de reporterpenet

car accident in belgium due to fog

Prin votul asupra propunerii legislative, deputații au cerut ca sistemele de apel de urgență care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident să fie instalate în toate noile modele de mașini și camionete până în octombrie 2015. În 2012, 28 000 de oameni au murit în accidente de mașină în UE, iar 1,5 milioane au fost răniți.

„Instalarea unui sistem public de apeluri de urgență în UE reprezintă o realizare foarte importantă pentru siguranța utilizatorilor transportului rutier european. În jur de 2500 de vieți ar putea fi salvate în Europa în fiecare an, iar în zeci de mii de cazuri gravitatea rănilor ar putea fi redusă. Apelurile electronice vor fi gratuite, astfel încât să poată beneficia de ele orice șofer din Europa, indiferent de mașina pe care o conduce”, a spus raportorul Olga Sehnalova (S&D, CZ).
Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgență 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios. Sistemul poate indica locația exactă, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieți, reduce gravitatea rănilor și micșorează costurile ambuteiajelor.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult