15th iunie 2024
Home » Patronii staţiei GPL de la Crevedia scapă de închisoare. Decizia Tribunalului Bucureşti

Patronii staţiei GPL de la Crevedia scapă de închisoare. Decizia Tribunalului Bucureşti

de reporterpenet

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, unde în luna august au avut loc mai multe explozii, soldate cu moartea a şase persoane şi rănirea a peste 50, au fost plasaţi în arest la domiciliu. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a repins ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti prin care Ionuţ-Daniel Doldurea şi Cosmin-Ionuţ Stîngă scapă de arestul preventiv şi sunt plasaţi în arest la domiciliu.

Respinge ca nefondată contesta?ia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București împotriva încheierii din data de 27.11.2023 a judecătorului de drepturi și libertă?i din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 București în dosarul nr. 30925/302/2023. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân in sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în ședința din camera de consiliu și pusă la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 29.11.2023”, arată decizia Tribunalului București.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs pe 26 august 2023 explozii soldate cu șase decese şi aproximativ 50 de oameni răniţi, printre care mulţi pompieri.

Explozia de la stația GPL din Crevedia s-a anunțat inițial cu șase răniți, apoi opt, din care o persoană decedată. Numărul răniților a crescut foarte mult odată cu producerea celei de-a doua explozii, care a surprins la fața locului numeroase forțe de ordine – pompieri, jandarmi și polițiști.

Iniţial, era vorba de șase persoane care au fost afectate, persoane civile. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, (…) dar a fost panicată„, a spus Raed Arafat într-o declarație făcută la fața locului.

La audierile în Dosarul Crevedia, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Ionuț Doldurea, administratorul societății, a dat vina pe morți.

„Când am ajuns la Crevedia, era un haos, oamenii nu erau evacuați, se aflau în proximitatea locului unde explodase“, a susținut Ionuț Doldurea.

Administratorii firmei consideră tragedia de la Crevedia ca fiind un simplu „accident de muncă“, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

„Doldurea, administratorul societății, face acuzații grave si dă vina pentru morții din Crevedia, pe șoferii de cisterne si pe autorități„, a precizat avocatul.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult