5th martie 2021
Home » Percheziţii la importatorii de carne „stricată” din Dâmboviţa

Percheziţii la importatorii de carne „stricată” din Dâmboviţa

de reporterpenet

carne stricata (2)

Valoarea prejudiciului din evaziunea fiscală este de 15 milioane euro. Cei vizați de percheziții aduceau carne din Vestul Europei, cu acte de Bulgaria, dar o vindeau în România, fără a mai plăti TVA.

Celelalte cazuri vizează firmele care aduceau carne stricată pe care o vindeau reambalată, în țară.

Percheziţiile au loc în Bucureşti, Slobozia şi în judeţul Cluj, prejudiciul ridicându-se la 11 milioane de euro.

Carnea care se strica nu era aruncată, ci era transformată fie în mici care erau vânduţi la restaurante, fie în friptură pentru fast-food-uri.

Cei din reţea importau carne alterată din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, pentru care nu plăteau impozite şi era vândută către Bulgaria, apoi Cipru şi Ungaria -doar în documente. În realitate, carnea ajungea în magazine mari din România.

Carnea alterată era vândută şi de o firmă de catering, care nu era procesată, firmă deţinută de soţia unuia dintre membrii reţelei, anunță realitatea.net.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile, facute de procurorii DIICOT, vizeaza membrii unei grupari organizate suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si punere in circulatie de produse alterate.

Conform surselor citate, gruparea infractionala ar fi produs, in acest fel, un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.

Sursele citate au precizat ca membrii gruparii aduceau din tari ale Uniunii Europene carne pe care o puneau in vanzare in magazine din Romania fara sa declare cantitatile. In cazul in care carnea depasea termenul de valabilitate, aceasta era procesata si transfomata in diverse produse care, de asemenea, ajungeau la vanzare in magazine, au mai spus sursele citate.

Perchezitiile au loc in Capitala si in mai multe judete, intre care Ialomita si Dambovita.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult