16th ianuarie 2021
Home » Pericol de avalanșă în Munții Bucegi. Semanul tras de salvamontiști

Pericol de avalanșă în Munții Bucegi. Semanul tras de salvamontiști

de reporterpenet
Avalansa

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă după zilele în care temperaturile au fost ceva mai ridicate. Există risc de producere a avalanșelor în Munții Bucegi.

„Principalele riscuri sunt reprezentate de instabilitatea stratului de zăpadă proaspătă, de tip pulver care în locurile adăpostite are dimensiuni însemnate și de plăcile de vânt ce se vor forma în special pe versanții cu orientare nord-vestică, nordică și nord-estică. Avalanșe pot fi declanșate chiar și la supraîncărcări mici, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, au precizat salvamontiștii.

Turiştii care ajung în zona montană a județului Dâmbovița, şi nu numai, sunt rugați să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor înainte de a pleca pe munte.

„Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița. Telefoane utile: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița 0726.686.685 sau Dispeceratul Național Salvamont 0725.826.668 ( 0salvamont)”

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult