17th octombrie 2021
Home » Persoane rătăcite în Munții Bucegi. A fost solicitat un elicopter. Mai multe forțe au fost trimise în teren VIDEO

Persoane rătăcite în Munții Bucegi. A fost solicitat un elicopter. Mai multe forțe au fost trimise în teren VIDEO

de reporterpenet

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au fost solicitati să intervină, sâmbătă, pentru căutarea și salvarea a două persoane disparute ce au mers cu ATV-ul în zona Ratei, versantul SE al Munților Leaota.

Printr-un apel preluat de la numărul de urgenţă 112, o echipa din cadrul Salvamont Dâmboviţa de la Baza Peştera s-a deplasat în zona menţionată alături de reprezentaţi ai ISU Dâmboviţa, Poliţie, Jandarmerie fiind implicat şi un elicopter din cadrul IGAV.
Potrivit Salvamont, cele două persoane au plecat cu ATV-ul noaptea în jurul orei 23:00 şi nu s-au întors la Cantonul Ratei, dispariţia lor fiind anunţată de către un prieten la ora 7:52.
„Căutările au început odată cu apelul de urgenţă, în zona muntelui Cufuritu, iar în jurul orei 11:10 a fost reperat ATV-ul într-o prăpastie fără a găsi cele două persoane.  Persoanele au fost reperate şi găsite pe Valea Raciului aproape de Comună Runcu, fără afectiuni medicale în jurul orei 14:40 şi transportate la sediul Politiei din oraşul Fieni”, a precizat şeful Salvamont Dâmboviţa, Ştefan Deaconescu.

Tot astăzi, salvatorii au ost solicitaţi din nou prin numărul unic de urgenţă 112, să intervină pentru salvarea unei persoane de sex feminin în zona Cascadei Doamnelor.
„Altă echipa mixtă formată din salvatori montani de la Baza Peştera şi jandarmi montani s-a deplasat în zonă ajungând în aproximativ 25 de minute şi găsind victima ce prezenţa o fractură la nivelul membrului superior stâng.  Fiind vorba despre un şoc traumatic, stabilizarea victimei a durat aproximativ 45 de minute administrandui-se substanţe pe cale IV şi i s-a imobilizat membrul afectat cu ajutorul atelelor. S-a recurs la transportul acesteia cu ajutorul tărgii UT 2000 până la SSV-ul din dotarea Jandarmeriei Montane, de unde a fost transportată până la Baza Salvamont Peştera”, au precizat salvamontiştii.
Victima a refuzat solicitarea ambulanţei alegând samearga personal la o unitate spitalicească din Bucureşti. Se pare că persoană accidentată era echipată corespunzător.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult