13th mai 2021
Home » Pesta porcină confirmată la Poiana, în Dâmbovița

Pesta porcină confirmată la Poiana, în Dâmbovița

de reporterpenet

Imagini pentru pesta porcina

Conform sursei citate, Centrul Local de combatere a bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit marţi după amiază pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli şi pentru a aproba deciziile de stingere a focarului.

”S-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localităţi. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecţie, pe o rază de 3 km, şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului”, anunţă Prefectura Dâmboviţa.

Autorităţile solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia.

”Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, ea având un puternic impact la nivel economic şi social. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Proprietarii ai căror animale sunt omorâte vor fi despăgubiţi de către stat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult