27th februarie 2021
Home » Peste 19.000 de articole pirotehnice capturate de polițiști

Peste 19.000 de articole pirotehnice capturate de polițiști

de reporterpenet

Peste 19.000 de articole pirotehnice au fot indisponibilizate în urma unor percheziții domiciliare efectuate, joi, de către polițiștii dâmbovițeni.

„Pe parcursul zilei de ieri, 23 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, emise pe numele unor persoane bănuite de nerespectarea prevederilor articolului 37 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au descins la domiciliile a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 47 de ani, din localitățile Dragomirești și Nucet, unde au descoperit și indisponibilizat 8.185 de articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

A început vânătoarea de petarde și artifii. Ultima „recoltă” a oamenilor legii

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, emise pe numele unor bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, din localitate.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și confiscat în vederea continuării cercetărilor 8.721 articole pirotehnice. Alte două percheziții domiciliare au fost efectuate, pe raza localității I.L. Caragiale de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni. Aceștia au descins la domiciliile a doi bărbați de 25, respectiv 36 de ani, unde au descoperit și indisponibilizat 2.203 articole pirotehnice”, se mai arată în document.

Câine lup, speriat de zgomotul petardelor, fugit de acasă

Polițiști au fost sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. În continuare, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz, desfășoară activități de cercetare pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK
https://www.facebook.com/Reporterpenet.ro/

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult