16th aprilie 2021
Home » Peste 2.100 de noi studenți, în cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Peste 2.100 de noi studenți, în cadrul Universității Valahia din Târgoviște

de reporterpenet

Pe parcursul a două zile, cele 10 facultăți ale Universității „Valahia” din Târgoviște au desfășurat pe rând ceremoniile de deschidere a anului univeristar 2019-2020.

Peste 2.100 de tineri au ales să fie studenții UVT. „Pentru studenți, aș vrea să-mi exprim bucuria faptului că au ales Universitatea “Valahia”. Aș dori ca la sfârșitul pregătirii voastre, răsplătită cu o diplomă de absolvire, să vă puteți bucura de ceea ce vă oferă meseria pe care ați ales-o. Vă invit să participați la toate acțiunile din campusul universitar, fie educaționale, fie de cercetare sau sociale, voluntariat, sau la alte activități pe care vi le oferă viața de student”, a spus rectorul universității, Călin Oros.

De asemenea, au fost inaugurate în campusul universitar 2 clădiri reabilitate prin Compania Națională de Investiții (spații de învățământ, cantină, sală de sport).

Peste 450 de studenţi au început noul an universitar la Alexandria

Peste 450 de studenţi au început, marţi, cursurile Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie din municipiul Alexandria, care funcţionează în cadrul Universităţii ‘Valahia’ Târgovişte.

Potrivit decanului Ioana Panagoreţ, un număr de 455 de studenţi au început noul an universitar. Dintre aceştia, 164 sunt ‘boboci’. Nu toţi studenţii sunt din Teleorman, în jur de 50 dintre cei care urmează cursurile facultăţii fiind din judeţele limitrofe şi chiar din Bucureşti. Pentru anul universitar 2019-2020 a fost aprobat un număr de 170 de locuri în anul I, 70 fiind finanţate de la buget. Taxa anuală de studii este de 3.200 de lei.

Facultatea din Alexandria are patru programe de studii de licenţă: Administraţie publică, Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Agricultură şi Ingineria sistemelor multimedia. Campusul universitar dispune de două corpuri de clădire în care se desfăşoară activitatea didactică, o cantină-restaurant şi un cămin studenţesc cu o capacitate de 80 de locuri. La festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, desfăşurată marţi după-amiază la Alexandria, au participat rectorul Universităţii ‘Valahia’ din Târgovişte, Călin Oros, şeful Cancelariei premierului, Costin Mihalache, autorităţi judeţene şi locale. În calitate de invitaţi, au participat deputatul de Teleorman Violeta Răduţ şi secretarul de stat în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Tatiana Sandu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult