26th octombrie 2021
Home » Peste 20.000 de credincioși, așteptați la slujba Sf. Nifon, de vineri

Peste 20.000 de credincioși, așteptați la slujba Sf. Nifon, de vineri

de reporterpenet
Peste 20.000 de credincioși, așteptați la slujba Sf. Nifon, de vineri

Peste 20.000 de credincioși, așteptați la slujba Sf. Nifon, de vineri

Vineri, 11 august 2017, la Târgovişte, în prezența unor Ierarhi din ţară şi din străinătate, va avea loc sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti.

Înalții prelați vor oficia slujba pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane, unde se vor afla moaştele Sfântului Ierarh.

sf nifon

Peste 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi să vină la sărbătoarea de la Târgoviște.

„Ceremoniile vor fi deschise, joi, 10 august, ora 18.00, cu slujba Vecerniei Sfântului, după care va avea loc Pelerinajul Tinerilor din Eparhia Târgoviștei. Acesta va începe din Parcul Mitropoliei, va continua până la Mânăstirea Stelea, incluzând centrul istoric al Târgoviștei, și se va finaliza în faţa Catedralei, unde va fi săvârșită slujba “Acatistului Sf. Ier. Nifon” şi închinarea tinerilor la racla cu sfintele moaşte. Atât joi, 10 august, cât și vineri, 11 august 2017, pentru a încuraja performanța educațională, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON va premia pe elevii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiadele Naţionale la diferite discipline, precum şi pe profesorii care i-au îndrumat”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviște.

CIRCULAȚIE BLOCATĂ JOI ȘI VINERI

În zilele de joi, 10 august și vineri, 11 august 2017, la Târgoviște vor veni mii de pelerini din toată țară, dar și ierarhi din ţară şi din străinătate.

Pentru ca ceremonia să se desfășoare în siguranță, joi, 10 august, în intervalul orar 17.30-21.00, circulația pe Bulevardul Libertăţii va fi închis, iar pe perioada desfăşurării Pelerinajului Tinerilor, între orele 19.30-20.30, se vor închide, parţial, Calea Domnească, Strada Stelea şi Strada Revoluţiei.

De asemenea, vineri, 11 august, începând cu ora 06.00 și până la ora 15.00, Bulevardul Libertăţii se va închide total, iar Bulevardul Mircea cel Bătrân va fi închis parțial.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult