30th iunie 2022
Home » Peste 7.000 de copii din ţară vor cânta pentru Ora Pământului

Peste 7.000 de copii din ţară vor cânta pentru Ora Pământului

de reporterpenet

Peste 7.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile programului naţional Cantus Mundi vor marca sâmbătă Ora Pământului prin concerte şi evenimente muzicale.

Acţiunile vor avea loc sâmbătă, 26 martie, în intervalul orar 20.00 – 21.30. Programul Naţional Cantus Mundi va desfăşura simultan activităţi în 54 de localităţi din 30 de judeţe şi Bucureşti: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Astfel, la ora 20.30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinţii şi prietenii lor vor cânta în spaţii publice, parcuri, pieţe sau în faţa şcolilor din toată ţara, pentru sănătatea pământului şi a mediului, precum şi împotiva extra-consumului care secătuieşte planeta.

Tot în Bucureşti, la Mega Mall, în zona de food court, cu începere de la ora 20.30, 70 de copii din două coruri şi ansambluri Cantus Mundi vor susţine recitaluri corale şi mini-concerte dedicate naturii, din repertoriul Ora Pământului cu Cantus Mundi 2022, pregătit special pentru eveniment.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de dirijorul Ion Marin şi derulat cu sprijinul membrilor Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.700 de coruri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult