26th februarie 2021
Home » Petiţie online împotriva dublării filmelor pe HBO România

Petiţie online împotriva dublării filmelor pe HBO România

de reporterpenet
Petiţie online împotriva dublării filmelor pe HBO România

Petiţie online împotriva dublării filmelor pe HBO România

Dublarea unui film în limba română pe HBO a atras şi primele reacţii împotrivă. Peste 1300 de persoane au semnat până în prezent o petiţie prin care solicită postului de televiziune să revină la subtitrare.

Potrivit Adevărul, Fostul politician şi preşedinte ANAF Sebastian Bodu este cel care a iniţiat această petiţie, motivând-o printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook:

„HBO a început să dubleze filmele în limba română. Acest lucru este odios, deoarece îi ia filmului o mare parte din valoarea artistică. Ştiu că tot ce vine din vest este îmbrăţişat invariabil de progresişti, dar eu sunt conservator. Prefer să văd filmele cu vocile originale ale actorilor. Am iniţiat această petiţie în speranţa că mai sunt şi alţii ca mine. Semnează dacă eşti de acord, poate îi convingem pe cei de la HBO să revină la subtitrări”, declară Bodu.
Până în prezent, petiţia a fost semnată de aproximativ 1.400 de persoane, iar în textul acesteia se arată, printre altele, că
„Cine nu e în stare să înţeleagă limba română într-atât încât să urmărească subtitrarea nu va înţelege nici filmul. Înseamnă că nivelul lui nu depăşeşte patru clase primare”. 
Totul a început odată cu dublarea în limba română a filmului Star Wars – Rogue One, o producţie mult aşteptată de fanii genului SF. Reacţiile acestora nu au întârziat să apară, mai multe persoane publice luând poziţie împotriva unei asemenea practici.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult