30th iunie 2022
Home » Petrecere de Halloween amânată la Daso Cado, în urma tragediei din Capitală

Petrecere de Halloween amânată la Daso Cado, în urma tragediei din Capitală

de reporterpenet

Incendiu Club Colectiv Bucuresti

Daso Cado, unul dintre cele mai căutate cluburi din Dâmbovița de tinerii dornici de distracție a amânat petrecerea tineretului de Halloween, programată pentru această seară, la ora 22.30, ca urmare a tragediei care a avut loc în Clubul Colectiv din București, acolo unde au murit 27 de persoane, iar alte 146 sunt rănite.

Incendiu Club Colectiv Bucuresti

„Conducerea clubului Daso-Cado a hotărât amânarea petrecerii tineretului de Halloween ce era programată în această seară, de la ora 22.30. Decizia vine ca urmare a evenimentelor petrecute astă-noapte în București, unde, în urma unei explozii, la un club din sectorul 4 au decedat 27 de persoane și peste 150 sunt în stare extrem de gravă la spital. Guvernul se va reuni la ora 12.30, iar în cadrul ședinței se vor decreta 3 zile de doliu național, prin urmare va fi interzisă prin lege organizarea de petreceri și evenimente similare. Facem apel la moralitate și solidaritate și sperăm să înțelegeți cu toții această situație fără precedent. În club totul era pregătit pentru startul petrecerii, toate detaliile erau puse la punct însă conducerea nu poate trece cu vederea această dramă naținală. Totodată, ne cerem scuze pentru această situație și țin să dau asigurări din partea conducerii că petrecerea va fi reprogramată și veți beneficia de oferte și premii mult mai atractive pentru a ne revanșa vis-a-vis de evenimentul petrecut”, au anunțat organizatorii pe Facebook.

27 de morţi şi 146 de răniţi. Acesta era bilanţul groazei, sâmbătă dimineaţa, în ceea ce priveşte incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti. Din primele date rezultă că, în urma unor efecte pirotehnice, ar fi luat foc un stâlp, apoi flăcările s-au extins pe tavan, care a ars ca o torţă.

Incendiu Club Colectiv Bucuresti

Incendiu în Club Colectiv Bucureşti: „Nu ştiu cum au funcţionat aşa până acum“

Jurnaliştii „Adevărul“ au stat de vorbă cu reprezentanţii firmei Luxory Media SRL, firmă care s-a ocupat de tratamentul acustic al tavanului din Club Colectiv, în anul 2013. La tratarea tavanului s-a folosit un burete absorbant cu o grosime de 30 de milimetri, lipit cu adeziv acustic, peste care s-a montat un tavan de lemn calculat pentru întârzierile de sunet. Nu s-a făcut şi ignifugarea tavanului, adică protejarea împotriva focului. „Le-am oferit mai multe variante, dar fiecare alege varianta mai ieftină. A existat o discuţie cu cei doi asociaţi, pe atunci erau doi, nu ştiu câţi sunt acum. Dacă ar fi fost varianta cu ignifugare, aceasta ar fi fost cu 35-40 % mai scumpă. Nu ştiu cum au funcţionat aşa până acum, când deschizi un club trebuie să ai aviz de la pompieri. Noi am ofertat, e un client, a vrut un produs“, a explicat Ştefan Şuto, administrator al firmei.

Incendiu Club Colectiv Bucuresti

Printre cei 27 de tineri declaraţi decedaţi în urma incendiului din Club Colectiv se numără şi Vlad Ţelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul în seara fatidică. Zeci de mesaje de condoleanţe au fost postate pe pagina sa de Facebook.

Vlad Ţelea (37 de ani) se afla în plin recital cu trupa sa, când a izbucnit incendiul care s-a propagat rapid. Din păcate pentru el, nu a mai apucat să iasă din club. Mai multe mesaje de condoleanţe au fost postate de prieteni pe pagina artistului.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult