29th noiembrie 2021
Home » Pictorul și sculptorul Vasile Blende,a comemorat la Mănăstirea Viforâta

Pictorul și sculptorul Vasile Blende,a comemorat la Mănăstirea Viforâta

de reporterpenet

 

Slujba de pomenire a fost oficiată de mai mulți preoți, iar membrii filialei A.S.C.O.R. Dâmbovița au vizitat muzeul dedicat artistului Vasile Blendea, din Târgoviște.

Cine a fost Vasile Blendea

Vasile Blendea s-a născut în satul Gureni, județul Gorj. A absolvit Academia de Belle-Arte din București, ca elev al lui Dimitrie Paciurea la sculptură și compoziție și a lui Frederic Storck la desen. A beneficiat de o bursă de studii la Școala Română de la Fontenay-aux-Roses în 1928.

Vasile Blendea a fost îndrumat de Dimitrie Paciurea la sculptură și compoziție și de Frederic Storck la desen. Cu girul Academiei Române, Nicolae Iorga l-a trimis pe Vasile Blendea în Austria, Germania și Elveția pentru a copia portrete de voievozi români aflate în muzee și colecții de artă din aceste țări. A realizat excelente copii reprezentându-i pe Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare.

Între anii 1930 si 1952 a fost profesor de desen la liceul „Ienăchiță Văcărescu” și la mai multe licee din Târgoviște. Ca pictor a dovedit o sensibilitate deosebită față de natură, pe care a reprezentat-o însoțită de monumente și ruine romantice ale orașului Târgoviște”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult